Mar 17, 2007

Στην Κ.


Theme For Abingdonia

"Σήκω!"

Σύρθηκε λίγο ακόμα πρηνηδόν μέχρι που χτύπησε κάτι μεταλλικό. Αουτς. Εξυσε το πονεμένο της κεφάλι στο σημείο που βρήκε την αγκράφα και μεμιάς δυο ζευγάρια φτερά τη σήκωσαν στα πόδια της.

"Μα δε μπορώ" διαμαρτυρήθηκε. "Απόψε είμαι η σαύρα".

"Οι σαύρες δε μπορούν να τραγουδήσουν", είπε ο Kip, η φάτσα του μια μάσκα δρυοκολάπτη. "Κόψε επιτέλους τις βλακείες".

Αφησε πειθήνια να της φορέσουν τη μάσκα του τρελού, κρατώντας την κοιλιά της, που είχε αρχίσει να ξεφλουδίζει ορατά, σαν τα ράμματα της πληγής που έφαγε ο σκύλος και κακοφόρμισε. Μόνο να μην καταλάβουν τίποτα.

Ο Alex εν τω μεταξύ, συνέχιζε την επιθεώρηση και οι μπότες με τις μεταλλικές αγκράφες σκότωναν μια ουβερτούρα του Βάγκνερ σε κάθε βήμα. "ΟΚ, παιδιά, προχωράμε".

Πίσω το βουβάλι έσερνε τη ντραμς σε καροτσάκι. Πιο μπροστά χοροπηδούσαν αγκαζέ ο τσαλαπετεινός με το γεράκι. Ολα τα όργανα καλοκουρδισμένα, ένα χαρούμενο οικοσύστημα στο δάσος της Abingdonia.

"Μα τί κάνει επιτέλους ο τρελός; Γιατί δεν τραγουδά;"

Αυτή τη φορά δεν περίμενε να την προγγήξουν. Βοήθησαν και οι κλωτσιές στην κοιλιά, όσο νάναι.

Madman's Song

Είχαν φτάσει στο ξέφωτο όταν τελείωσε την τελευταία στροφή. Οι νύμφες ήταν ήδη μαζεμένες γύρω απ΄τη φωτιά, άλλες χόρευαν και τραγουδούσαν κι άλλες διόρθωναν το μακιγιάζ τους. Είχε δώσει την ερμηνεία της ζωής της, αλλά δεν τη χειροκρότησε κανείς. Σύρθηκε παραπονεμένα στη γωνία. Χαϊδευε την κοιλιά της, χαζεύοντας τις φλογερές αποχρώσεις απ΄το γιαταγάνι στο βωμό, και κατέστρωνε το σχέδιό της: θα περίμενε τη στιγμή που δε θα την έβλεπε κανείς, για να τους ξεφύγει, ή τη στιγμή που θα είχαν όλοι τόσο νυστάξει απ΄τις μπύρες που δε θα την έβλεπαν ούτως ή άλλως. Ηταν τόσο συνεπαρμένη από τη μεγαλοφυία του σχεδίου αυτού, που την πήρε ο ύπνος.

Attack Of The Demon

Ξύπνησε απότομα κι ένιωσε τα υγρά της πάνω στον πέτρινο βωμό. Από πάνω της η καυτή ανάσα της Μαύρης Χήρας. Είχε αργήσει πολύ. Το σάλιο κοκκαλωμένο στον αέρα, σε μια γυαλένια αγκύλωση, θα έπεφτε σε λίγο να τυλίξει τον αφράτο μεζέ και οι έγκυες γυναίκες έχουν νόστιμο κρέας, και η κοιλιά της κούφια, και μετά κατάλαβε, δεν ήταν τα δικά της υγρά, το μωρό της θα το είχαν ήδη μοιραστεί σε πρόσφορα, τον πλακούντα θα τον πήρε η πιο ωραία απ΄τις νύμφες, για υγεία κι ευεξία, κι όταν ήρθε καταπάνω της ο Kip άνοιξε το στόμα, μα δεν πρόλαβε να πει, γιατί με το ράμφος του έσκαβε ήδη το λαρύγγι της: "ό,τι πολυτιμότερο είχες, το είχες εδώ μέσα".

*****

Ξύπνησε απότομα σε μια ζεστή πνιγηρή υγρασία, σα να γλιστρούσε σε ζεστό λαρύγγι. Ομως ήταν μόνο η αγκαλιά του άντρα που της είχε κάνει πρόταση εκείνο το ίδιο βράδυ. Ευχαρίστησε τη Μαύρη Χήρα και ξαναβυθίστηκε στον ύπνο, σίγουρη πια για την απόφασή της.



H Kay Garret (1949- ) ήταν από τις πλέον υποσχόμενες τραγουδίστριες της γενιάς της, μια εξαιρετική φωνή. Από το 1966 μέχρι το 1970 τραγούδησε στο συγκρότημα Pesky Gee! που έμελλε να εξελιχθεί στο πρώτο "επισήμως" satan-rock συγκρότημα, τους Black Widow. Αφού ηχογράφησαν το πρώτο τους demo με τη νέα τους επωνυμία, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη μουσική σκηνή για να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια.

Σήμερα εργάζεται στην Air Ambulance και έχει δυο παιδιά. Στο επίσημο σάιτ αναφέρεται ότι επιθυμεί (στα 58 της χρόνια) να ξανατραγουδήσει - πράγμα που ελπίζω να είναι απλά κακό αστείο. Το κείμενο της αφιερώνεται με πολλή αγάπη.

9 comments:

herinna/ said...

Ενόψει της παγκόσμιας μέρας της ποίησης. θα γίνει εκδήλωση ποιητικής βραδιάς στο χώρο του Μικρού Πολυτεχνείου, με προσκαλεσμένους εντός και εκτός του ίντερνετ ανθρώπους που αγαπάνε την ποίηση. Όσοι πιστοί προσέλθετε 21 Μαρτίου Τετάρτη και ώρα μετά τις εννιά, περισσότερες πληροφορίες για τηλέφωνο κλπ, στο e mail που αναγράφεται στο ίντεξ του μπλογκ μου. Renton σε περιμένω..

Anonymous said...

Τι θλιβερή ιστορία...
Τελικά πολλά μεγάλα ταλέντα δεν τα καταφέρνουν. Φαντάζομαι ότι αυτό το κείμενο είναι πιο θλιμμένο από μι (υποθετική) ταινία για τη ζωή αυτής της μπάντας.

Helix Nebulae said...

Σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις ένα κείμενο με τις λέξεις που σου ζήτησα :-)

Δεν την γνώριζα την κυρία (πρώην) σατανίστρια και τη μουσική της. Υποψιάζομαι όμως ότι με το post σου απέδωσες πολύ πειστικά τον ψυχεδελικό κόσμο των σκοταδιστικών συμβόλων στον οποίο ξεκίνησε να τραγουδάει. Λογικό ακούγεται πάντως να φρίκαρε κάποια στιγμή η κοπέλα και να την έκανε...

angeliki marinou said...

Ελένη, you 've got mail.

Dr. uqbar, ίσως ακριβώς το λυπηρό της όλης ιστορίας καθιστά τους Black Widow από τις αγαπημένες μου μπάντες. Επιφυλλάσσομαι για διεξοδικό αφιέρωμα στο NWOHMB.

Helix nebulae, εγώ σε ευχαριστώ, γιατί με τις απίθανες, σε πρώτη ανάγνωση, λέξεις σου, έγραψα ένα κείμενο που χαίρομαι να το διαβάζω, και δεν είναι κάτι που μου συμβαίνει συχνά. Ισως επειδή αγάπησα το θέμα.

Για την αποκατάσταση της ιστορικής αληθείας: οι Black Widow ήταν τόσο σατανιστές, όσο κι ο σκύλος μου. Ηταν ένα συνηθισμένο blues συγκρότημα, σαν Pesky Gee!, που για λόγους δημοτικότητας το γύρισαν στο "σατανισμό". Ο Alex που αναφέρεται στο κείμενο, ήταν ο Alex Sanders, γνωστός πρακτικός της Wicca της εποχής, που προσλήφθηκε από τους B.W. να τους βοηθήσει με τους στίχους και τις επί σκηνης τελετές τους (όπου ο Kip Trevor, κιθαρίστας του γκρουπ που διαδέχτηκε την Kay στα lead vocals "θυσίαζε" την...γυναίκα του Sanders). Some satanists...

O βήχας τους κόπηκε όταν το 1971 τους απαγορεύτηκε η είσοδος στις Η.Π.Α. για περιοδεία, μετά τη δολοφονία της Sharon Tate από τα βλαμμένα του Manson και τον ντόρο που προκλήθηκε (παρομοίως τον "ήπιαν" και οι Black Sabbath που τουλάχιστον αυτοί είχαν έναν original αποκρυφιστή, λέει ο θρύλος, τον μπασίστα Geezer Butler) κι από τότε ξανα-άλλαξαν image - κι έχασαν και τους fan που είχαν αποκτήσει...

Anonymous said...

Κοίτα να δεις που τις καλύτερες γειτονιές τις ανακαλύπτεις τελικά κατά τύχη...
Μα να μη θυμάμαι ούτε πώς βρέθηκα για πρώτη φορά στη σελίδα σου...;

Αφιέρωμα "NWOHMB";;;;
Έπιασα ήδη θέση και περιμένω.

Μαύρος Γάτος said...

Απαπά! Μα εσείς είσθε σατανίστρια!!!

Κι εγώ νόπμιζα πως ήσασθε μόνο Μάγισσα, μα τον Κθουλούτ Σ;))))))

Μαύρος Γάτος said...

Ελένη - Ρεντόν πολύ θα ήθελα να έρθω κι εγώ απόψε εκεί..

Παπαρούνα said...

Το Theme For Abingdonia μού θυμίζει πολύ Jethro Tull..

------ said...

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ UNISEF

ΣΗΜΕΡΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΝΕΤ 105,8

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ!!!!

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!!!!